هر دو رژیم غذایی مدیترانه ای و سرخپوشان با کاهش خطر اضطراب، استرس و افسردگی مرتبط هستند


«زن مسلمانی که ماهی در دست دارد. Ikan» توسط آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده / CC0 1.0

در زنان مسلمان ایرانی بر اساس مقاله ای در مجله تغذیه و متابولیسم.

در این مطالعه چیزهای زیادی در جریان است. برخی از آمارها را متوجه نشدم. برای جزئیات کامل روی لینک کلیک کنید. در اینجا چکیده آمده است:

زمینه

اختلالات روانپزشکی چالشی برای سلامت عمومی بوده و مشکلات اقتصادی را برای افراد و سیستم های مراقبت های بهداشتی در آینده به همراه خواهد داشت. یکی از عوامل مهمی که می تواند بر این اختلالات تأثیر بگذارد، رژیم غذایی است.

هدف، واقعگرایانه

در مطالعه حاضر با طرحی مقطعی، ارتباط رژیم های پارینه سنگی و مدیترانه ای با اختلالات روانی را در نمونه ای از زنان بالغ بررسی کردیم.

مواد و روش ها

شرکت کنندگان 435 زن بالغ بین 20 تا 50 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی جنوب شهر تهران بودند. نمرات رژیم غذایی با پاسخ به پرسشنامه نیمه کمی فراوانی غذا (FFQ) معتبر و پایا ایجاد شد و مشخصات روانشناختی با پاسخ به مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) تعیین شد. رگرسیون لجستیک تعدیل شده با چند متغیره برای محاسبه نسبت شانس (OR) و فاصله اطمینان 95 درصد (CI) استفاده شد.

نتایج

پس از تعدیل عوامل مخدوش کننده بالقوه، آشکار است که شرکت کنندگان در بالاترین ترتیل رژیم پارینه سنگی شانس کمتری برای افسردگی داشتند (OR = 0.21؛ 95% فاصله اطمینان (CI: 0.12، 0.37: پ <0.001)، اضطراب (OR = 0.27؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.16، 0.45: پ <0.001)، و استرس (OR = 0.19؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.11، 0.32; پ <0.001) در مقایسه با کمترین سهک. علاوه بر این، افرادی که در رتبه سوم رژیم غذایی مدیترانه ای قرار داشتند در معرض خطر کمتر افسردگی قرار داشتند (OR = 0.20؛ 95% CI: 0.11، 0.36; پ <0.001)، اضطراب (OR = 0.22؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.13، 0.38; پ <0.001)، و استرس (OR = 0.23؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.13، 0.39; پ < 0.001) در مقایسه با کسانی که در اولین سهک بودند.

نتیجه

نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که پیروی بیشتر از الگوهای رژیم غذایی پارینه سنگی و مدیترانه ای ممکن است با کاهش خطر اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و استرس مرتبط باشد.


استیو پارکر، MD

دکتر استیو پارکر، رژیم غذایی پیشرفته مدیترانه ای
جلد جلوی رژیم غذایی پالئوبیتیک



منبع